Haastattelimme FindOutille pelaamaan tullutta perhettä, johon kuuluu isä, äiti ja kolme tytärtä. Minkä huoneen he valitsivat ja minkälaisilla fiiliksillä porukka lähtee ratkomaan tiukkoja tehtäviä?

Viisihenkinen Aholan perhe valitsi pelihuoneekseen Prinsessahuoneen, koska se sopii hyvin myös perheen pienimmille. Perheen äiti on päässyt aiemmin koittamaan pakopeliä FindOutin Länsimetro -huoneessa työporukan mukana. Hän uskoo, että tästä kokemuksesta tulee olemaan hyötyä tämänpäiväisissä pulmissa. Perheen innostus pakopelejä kohtaan lähti tv-ohjelmasta, jota koko perhe on yhdessä katsonut.

Kysyimme minkälaisia tehtäviä pelaajat haluaisivat ratkaista: “Helppoja!”, huudahtaa perheen nuorimmainen. Äiti ja isä haluavat haastavia ja vaiheittain eteneviä tehtäviä, sellaisia joista edistymisen näkee: “Ei kuitenkaan liian vaikeita pulmia”. Perhe odottaa mielenkiinnolla peliä ja pelin tuomia haasteita sekä onnistumisia.

Perheen nuorin on hyvä löytämään asioita, ja keskimmäisellä on kyky ajatella suoraviivaisesti sekä mutkattomasti. Lapset kuitenkin arvioivat että näistä kyvyistä huolimatta porukka ei välttämättä pääse ajoissa ulos. Vanhemmat ovat asian suhteen hieman positiivisempia

Perhe viedään huoneen ovelle ja tarina alkaa. Ovi sulkeutuu ja kello alkaa tikittää. Miten he pärjäävät?
Jalanjäljet ja ajankulku

60 minuuttia myöhemmin..

Kello soi ja pelaajat ovat vielä huoneessa. Peli meni hyvin, kunnes loppuvaiheessa vastaan tuli kierrelukko, jota pelaajat eivät saaneet auki ennen peliajan loppumista. Parempaa onnea ensi kerralla!

Pelistä jäi jokaiselle hyvät fiilikset. Homma eteni mukavasti ja ratkaisuja löytyi. Aluksi osa porukasta pelkäsi, että he jäisivät heti alussa jumiin, mutta niin ei onneksi käynyt! Vaikka yhdellä lapsista kerkesi mahakin jo kurnimaan, hermot eivät kuitenkaan palaneet keneltäkään ja tiimityöskentely toimi hyvin!

Tulisiko Aholan perhe uudestaan pelaamaan?
“Ehdottomasti, vaikka heti!”, kuuluu vastaus.

Kiitämme Aholan perhettä haastattelusta! Tervetuloa seuraavankin kerran! 😊