Om oss

Pakopeli FindOut

Vårt företag grundades i oktober 2015, men de första spelen i Yli-Laurosela i Ilmola spelades redan sommaren 2015 under namnet WayOut Pohjanmaa. Det var då vi blev intresserade av rymningsspel, och på den vägen är det. Vi verkar i Rytmikorjaamo i Seinäjoki året runt och på Yli-Laurosela gårdsmuseum i Ilmola mellan 1.5 och 23.12.

Till våra kunder hör kompis-, TYKY-, möhippe- och svensexgäng, familjer, föreningar och andra som vill ha nya, roliga upplevelser. Boka ett spel och var en del av vår vision – att utvecklas till Finlands bästa rymningsspelsföretag med de häftigaste upplevelserna!

VAD ÄR ETT RYMNINGSSPEL?

Rymningsspel kallas också för bland annat live room escape game och escape room.

Finlands första rymningsspel öppnade år 2014, och fler har sedan dess grundats i olika städer. Numera är utbudet redan ganska stort. Detta vittnar om den explosionsartade ökningen i spelens popularitet, som inte är utan orsak. Upplevelsen är nästan omöjlig att beskriva – man måste helt enkelt uppleva den själv för att förstå vad idén med detta spel, som kommit till oss ända från Asien, egentligen är.

Spelidén är i princip enkel: varje rum har ett eget tema och en berättelse, och en grupp spelare går in i rummet för att försöka lösa alla dess gåtor. Det kan till exempel handla om att hitta nycklar, öppna lås med koder och kombinera ledtrådar på rätt sätt till en helhet. Alla ”verktyg” som behövs (information, föremål, nycklar, koder etc.) finns i rummet.

Spelet tar 60 minuter, och för hela processen från det att spelarna kommer till platsen till det att de lämnar den bör man reservera ungefär 1,5 timme. Om gruppen inte klarar av att ta sig ut ur rummet men ändå vill veta hur spelet slutar, berättar vi hemligheten.

HUR GÅR DET TILL HOS OSS?

Enligt vår erfarenhet har de flesta rymningsspel kameraövervakning och mikrofoner. Vi har inga övervakningssystem, så man behöver inte ha en känsla av att ”storebror ser dig”. I en eventuell nödsituation kommer man alltid ut, och extra ledtrådar till gåtorna finns i rummet. Vi tycker att spelupplevelsen är trevligare när det inte finns någon som följer med spelet på en skärm eller lyssnar på vad som sägs i rummet. Dessutom får spelarna själva välja när och hur ofta de använder de extra ledtrådarna, om de alls vill göra det.

Våra rum förnyas då och då. Rymningsspelet FindOut har sammanlagt sex rum, tre i Seinäjoki och tre i Ilmola. Det finns alltså något för alla! Vi vill erbjuda så många nya upplevelser som möjligt även för gamla kunder, samtidigt som det är enkelt för nybörjare att prova på spelet. Spelarna kan själva reglera svårighetsgraden genom att inte använda de extra ledtrådarna som finns i rummet i slutna kuvert.

Spelrummen i Rytmikorjaamo kan bokas året runt och rummen på Yli-Laurosela kan bokas mellan 1.5 och 23.12. Museets miljö och stämning garanterar en unik upplevelse. Yli-Laurosela är en utmärkt plats för exempelvis julfester, TYKY-dagar, fester, olika evenemang och andra sammankomster. Vi håller som regel öppet även under helgdagar.

Be gärna om offerter på olika paket!

Työntekijämme

Topi

Partasankari

Lea

Suunnittelija

Anniina

Himoshoppaaja

Maria-Sofia

Marsalkka

Hanna

Toimistokorpraali

Toimistokorpraali x 2

Anu

Perustaja

Jari

Projektipäällikkö & Raksamies

Henri

Pelinjohtaja

Jaana

Emäntä