Vasa, Rewell Center

VÄLKOMMEN FOR ATT SPELA FLYKTEN I
Reuterholms bibliotek OCH I Bommullsfabriken!

Munalukon avain

Reuterholm bibliotek

Reuterholms bibliotek

Visste ni, att Finlands första bibliotek grundades i Vasa 1794 av herrarna inom hovrätten för att göra folk mera civiliserade. I detta bibliotek finns också Finlands enda bevarade ”gift skåp”, som innehåller bland annat material, som är kategoriserad som lösaktiga. Skåpets innehåll är historiskt värdefullt och har varit en del av bibliotekets samling i många år. Den ökända Österbottens Sedlighetsföreningen, som aktiverats på nytt de senaste åren, har hotat att förstöra giftskåpets innehåll, och nu under er läsecirkel den här veckan börjar ni höra höga, ovanliga ljud och buller utanför biblioteket! Sedlighetsförening tänker på allvar bryta sig in i biblioteket och förstöra de snuskiga böckerna, som fördärvar människors tankar. Ni har bara ett alternativ, ni måste låsa ut dem på utsidan och er själva – på insidan! Inom en timme lyckas föreningen slå sig in genom dörren, så ni måste komma ut och hämta hjälp. Kan ni hitta er väg ut förrän ni blir nertrampade av föreningens folk och vansinnet tar över?

Det finns två likadana spelrum av Reuterholms bibliotek, ni kan utmana ett annat lag till en rolig tävling och se vem som är bättre i fyndighet och teamarbete!

120 €   Rekommendation: 4-6 personer

Boka ett spel

Keltainen kello

60 MINUTER

Bommullsfabriken

På 1800 talet industrialiserades Vasa mycket kraftigt. Finlands rikaste man, Carl Gustaf Wolff, titeln uppnådde han via sitt skeppsrederi, men inte långt efter honom kom det en man, August Alexander Levón, som bland annat fungerade som bommullsfabrikant och tjänade sin stora egendom genom en slant åt gången. De två, sin tids stormän, är konkurrenter och de österbottniska företagen har överskuggats de senaste åren av industrispionage, som nu kommer in i bilden. Ni tränger er in i Levóns fabrik på hemligt uppdrag av Wolff, men allt går inte som planerat, ni blir inlåsta bakom porten. Hinner ni ut före arbetarna kommer tillbaka från lunchpausen? Den här historien berättar inte ännu vem som är på den goda sidan och vem som är på den dåliga sidan, på vilken sida vill ni vara?

96 €   Rekommendation: 2-4 personer

Boka ett spel


Munalukko

Vill du hitta flera spel?
Lär känna våra andra Escape-spel, bl.a.
“Rytmikorjaamo” I SEINÄJOKI OCH “Yli-Laurosela” I ILMAJOKI.

FindOut Seinäjoki ikoni

FindOut Vasa

Välkommen till Rewell Center-källaren för att utmana dig själv i Room Escape-spelet. Glöm den övriga världen och hitta din väg ut!

Rewell Center finns i kärnan av Vasa centrum, strax invid salutorget. Det perfekta läget och den historiskt värdefulla miljön garanterar en lätt uppnådd och oförglömlig upplevelse. Man hittar lätt fram till fots eller med allmänna transportmedel, och det är ingen brist på parkeringsplatser under torget. All betjäning i centrum finns på bara några steg från FindOut Vasas nya verksamhetspunkt.


FindOut Vasa, en del av Rewell Center

Rewell Center var redan då det blev färdigt Nordens största köpcentrum och även internationellt kända arkitekten Viljo Revells mästerverk. Rewell Center byggdes 1964 och har sen dess fått sin plats i vasabornas hjärta. Förutom FindOut Vasa hittas i köpcentret ett brett sortiment av affärer och tjänster, mycket att göra hela dagen förutom att spela Escape-spel!

Rewell Center butiker och tjänster: https://www.rewellcenter.fi

Utrymmena i den redan väl kända, legendariska gamla Pub Potero har renoverats från golv till tak för att fylla Escape-spelarnas behov. Hos oss hittas fyra Escape-rum, varav två är helt identiska. Där kan grupperna om så önskas tävla sinsemellan. Totalt ryms 24 personer att spela samtidigt. Spelrummens bakgrund och stämning har hämtats från historien i Österbotten och Vasa. Vi satsar mycket på utrymmena, och på så sätt kan Escape-rummen undervisa förutom lagarbete också mycket annat för spelgrupperna. FindOut Vasa ger en varm stämning och utmanande känsla, och våra rum lämnar ingen ”kall”.

FindOut Vasa på kartan:

Työntekijämme

Topi

Partasankari

Lea

Suunnittelija

Anniina

Himoshoppaaja

Maria-Sofia

Marsalkka

Hanna

Toimistokorpraali

Toimistokorpraali x 2

Anu

Perustaja

Jari

Projektipäällikkö & Raksamies

Henri

Pelinjohtaja

Jaana

Emäntä