Tietoa meistä

Pakopeli FindOut

Tällä hetkellä toimimme Seinäjoen keskustassa uusissa tiloissa ja Vaasassa Rewellissä. Yli-Lauroselan pelit ovat toistaiseksi suljettu koronan vuoksi. Pian FindOutin pakohuoneita pääsee pelaamaan myös Kurikassa!

Asiakkaitamme ovat aikuiset kaveri- ja työporukat sekä perheet isompien lasten kanssa. Erityisen suosittua pakopelaaminen on myös yritysten tyky- ja pikkujouluohjelmana, sekä kehityspäivän piristeenä tai eläkkeellelähtöjuhlan ohjelmana. Yhdistysporukoita on myös paljon etenkin syksyisin ja keväisin.

Varaa pelisi ja tulet kokemaan, että pakopeli on poikkeavaa, hauskaa ja yllättävän hyödyllistä!

MIKÄ ON PAKOPELI?

Pakopelistä kuulee puhuttavan monella eri termillä: live room escape game, tosielämän huoneestapakopeli, huonepako, escape room, pakohuone ja kaikkea tältä väliltä.

Suomen ensimmäinen pakopeli avattiin vuonna 2014, jonka jälkeen pakohuoneita perustettiin tiuhaan useisiin kaupunkeihin. Tarjontaa on nykyään runsaasti ja pakohuoneita löytyy myös pienemmiltä paikkakunnilta. Se kertoo konseptin valtavasta suosiosta, ja siihen on syynsä. Kokemusta on lähes mahdoton kuvailla, se on yksinkertaisesti koettava itse, jotta tietää mikä tämän maailmalta meidänkin iloksi levinneen escape room pelin idea on.

Pelin kulku on ajatuksena yksinkertainen. Jokaisessa huoneessa on oma teema ja tarina, joka kertoo mistä huoneessa on kyse. Ryhmä menee huoneeseen sisään tarkoituksenaan ratkaista siellä olevia tehtäviä ja päästä pakenemaan huoneesta pois. Tehtävät voivat olla esimerkiksi avaimien löytämistä, lukkojen avaamista koodeilla, ja vihjeiden yhdistämistä oikealla tavalla kokonaisuudeksi. Kaikki huoneiden selvittämiseen tarvittavat ”työkalut” (tieto, esineet, avaimet, koodit, jne.) löytyvät huoneiden sisältä.

Pelin kesto on 60 minuuttia, ja kokonaisuutena yhteen peliin kannattaa varata noin 1,5 tuntia, sisältäen kaiken mitä tapahtuu siitä hetkestä kun pelaajat saapuvat paikalle, siihen kun lähdetään pois. Jos käy niin, että ryhmä ei pääse huoneesta pakoon, mutta ryhmä haluaa silti tietää kuinka peli loppuu – kerromme kyllä.

MITEN MEILLÄ?

Kokemuksemme mukaan useissa pakopelihuoneissa on kameravalvonta ja mikrofonit. Meillä valvontajärjestelmää ei ole, joten pelaajien ei tarvitse kokea “isoveli valvoo” -tunnetta. Asiakkaidemme mielestä pelikokemus on mukavampi, kun kukaan ei seuraa pelin etenemistä ruudulta tai kuuntele, mitä huoneessa puhutaan. Lisäksi pelaajat saavat itse valita, missä vaiheessa ja miten usein käyttävät suljetuissa kuorissa olevia lisävihjeitä — jos käyttävät. Niillä ryhmä saa itse säädeltyä huoneen vaikeustasoa. Lisävihjeitä ja ohjeita saa pelinjohtajalta myös tarvittaessa.

Pakohuoneemme eivät ole oikeasti lukossa, joten huoneista pääsee koska vaan itse ulos. Huoneet eivät myöskään ole pimeitä, niissä ei ole tieten tahtoen tehtyjä pelottavia tai ahdistavia elementtejä, eikä kauhua. Toki nämä asiat ovat subjektiivisia, mutta emme tahallaan tee tämän tyyppisiä huoneita. Joskus tulee asiakkaita, jotka kertovat jännittävänsä ahtaita ja suljettuja tiloja, mutta jokainen on jälkeenpäin sanonut, että meidän huoneissa ei tullut yhtään pakokauhua tai ahdistusta. Huoneet ovat normaalikorkuisia ja valaistuja, eikä kenenkään tarvitse tunkeutua ahtaisiin paikkoihin.

Huoneitamme uusitaan säännöllisen epäsäännöllisesti asiakkaiden palautteiden perusteella. Tarjoamme mahdollisimman paljon uutta koettavaa huoneitamme jo pelanneille asiakkaille, mutta silti pidämme pelit myös ensikertalaisille sopivina. Vaikeusastetta pystyy itse säätelemään vihjekuorien avulla. Voit siis tulla pelaamaan, vaikka et olisi koskaan aikaisemmin pakohuoneessa ollut, eivätkä huoneet ole konkareillekaan liian helppoja.

Yhteystiedot:

Puh. +358 41 31 40 741

FindOut Seinäjoki:
Kauppakatu 25
60100 Seinäjoki

seinajoentyypit@findout.fi

Löydät meidät myös somesta: