Tietoa meistä

Pakopeli FindOut

Yrityksemme on perustettu lokakuussa 2015, mutta ensimmäiset pelit on pelattu Ilmajoen Yli-Lauroselassa jo kesällä 2015 WayOut Pohojanmaa nimellä. Tuolloin innostuimme pakopeleistä, ja siitä se ajatus sitten lähti. Nykyään toimimme ympäri vuoden Seinäjoella Rytmikorjaamolla, ja Ilmajoella Yli-Lauroselan talomuseolla 1.5 – 23.12 välisenä aikana.

Asiakkaitamme ovat kaveri-, tyky- ja polttariporukat, perheet, yhdistykset, kaikki jotka haluavat kokea uudenlaisia ja hauskoja elämyksiä. Varaa pelisi ja ole osa visiotamme; kehittyä Suomen parhaaksi ja elämyksellisimmäksi pakopeliyritykseksi!

FindOut logo

MIKÄ ON PAKOPELI?

Pakopelistä kuulee puhuttavan monella eri termillä: live room escape game, tosielämän huoneestapakopeli, huonepako, escape room, pakohuone ja kaikkea tältä väliltä.

Suomen ensimmäinen pakopeli avattiin vuonna 2014, jonka jälkeen pakohuoneita on perustettu useisiin kaupunkeihin. Tarjontaa alkaa olla jo ihan mukavasti. Se kertoo pelin räjähdysmäisestä suosiosta, ja siihen on syynsä. Kokemusta on lähes mahdoton kuvailla, se on yksinkertaisesti koettava itse, jotta tietää mikä tämän Aasiasta meidänkin iloksi levinneen escape room pelin idea on.

Pelin kulku on ajatuksena yksinkertainen: jokaisessa huoneessa on oma teema ja tarina, ryhmä pelaajia menee huoneeseen, tarkoituksenaan ratkaista kaikki huoneessa olevat tehtävät. Ne voivat olla esimerkiksi avaimien löytämistä, lukkojen avaamista koodeilla, ja vihjeiden yhdistämistä oikealla tavalla kokonaisuudeksi. Kaikki huoneiden selvittämiseen tarvittavat “työkalut” (tieto, esineet, avaimet, koodit, jne.) löytyvät huoneiden sisältä.

Pelin kesto on 60 minuuttia, ja kokonaisuutena yhteen peliin kannattaa varata noin 1,5 tuntia, sisältäen kaiken mitä tapahtuu siitä hetkestä kun pelaajat saapuvat paikalle, siihen kun lähdetään pois. Jos käy niin, että ryhmä ei pääse huoneesta pakoon, mutta ryhmä haluaa silti tietää kuinka peli loppuu – kerromme kyllä.

MITEN MEILLÄ?

Kokemuksemme mukaan useissa pakopelihuoneissa on kameravalvonta ja mikrofonit. Meillä minkäänlaista valvontajärjestelmää ei ole, joten ei tarvitse huolehtia “isoveli valvoo” -tunteesta. Hätätilanteissa huoneista pääsee aina itse pois, ja tehtävien lisävihjeet ovat huoneissa aina valmiina. Mielestämme pelikokemus on mukavampi kun kukaan ei seuraa pelin etenemistä ruudulta, tai kuuntele mitä huoneessa puhutaan. Lisäksi pelaajat saavat itse valita missä vaiheessa ja miten usein käyttävät lisävihjeitä, jos käyttävät.

Huoneitamme uusitaan säännöllisen epäsäännöllisesti. Pakopeli FindOutilla on yhteensä kuusi huonetta: kolme Seinäjoella, ja kolme Ilmajoella – pelattavaa siis riittää jokaiselle! Tarjoamme mahdollisimman paljon uutta koettavaa vanhoillekin asiakkaille, silti pitäen pelimme helposti lähestyttävänä ensikertalaisille. Vaikeusastetta pystyy itse säätelemään jättämällä käyttämättä huoneessa olevia lisävihjeitä, jotka ovat suljetuissa kirjekuorissa.

Rytmikorjaamolla toimivat pelihuoneet ovat varattavissa ympäri vuoden, ja Yli-Lauroselassa 1.5-23.12. Museon ympäristö ja tunnelma takaavat aivan omanlaisensa kokemuksen. Yli-Laurosela on upea paikka järjestää vaikka pikkujoulut, tykypäivä, juhlia, erilaisia tapahtumia ja muita kokoontumisia. Olemme pääsääntöisesti auki myös pyhinä.

Kannattaa kysyä tarjousta erilaisista paketeista!

Työntekijämme

Topi

Partasankari

Lea

Suunnittelija

Anniina

Himoshoppaaja

Maria-Sofia

Marsalkka

Hanna

Toimistokorpraali

Toimistokorpraali x 2

Anu

Perustaja

Jari

Projektipäällikkö & Raksamies

Henri

Pelinjohtaja

Jaana

Emäntä