Tietoa meistä

Pakopeli FindOut

Usein kysytään, mistä ajatus pakopeliin lähti. Se tuli sattuman kautta, kun entiset kollegat keskustelivat pekopeleistä ja Yli-Lauroselan talomuseosta yhtäaikaa. Ajatus pakopelin tuomisesta museoympäristöön jäi kytemään ja kevään 2015 aikana se muutti suunnitelmaksi. Tutun yrittäjän innostamana päätimme loppuvuodesta avata pakohuoneita myös Seinäjoelle. Uusin juttu on Vaasan Rewell Centerin pelihuoneet, joiden tekemiseen on panostettu entistä kovemmin.

Nykyään toimimme siis Seinäjoella Rytmikorjaamolla ja Vaasassa Rewell Centerissä. Ilmajoella Yli-Lauroselan talomuseolla toimimme 1.5.-23.12. välisenä aikana eli pakkasilla Yli-Laurosela on talviteloilla.

Asiakkaitamme ovat kaveri- ja polttariporukat sekä perheet. Suosittua pakopelaaminen on myös yritysten ja yhdistysten tyky- ja pikkujouluohjelmana.
Varaa pelisi ja tulet kokemaan, että pakopeli on poikkeavaa, hauskaa ja yllättävän hyödyllistä!

MIKÄ ON PAKOPELI?

Pakopelistä kuulee puhuttavan monella eri termillä: live room escape game, tosielämän huoneestapakopeli, huonepako, escape room, pakohuone ja kaikkea tältä väliltä.

Suomen ensimmäinen pakopeli avattiin vuonna 2014, jonka jälkeen pakohuoneita on perustettu useisiin kaupunkeihin. Tarjontaa alkaa olla jo ihan mukavasti. Se kertoo pelin räjähdysmäisestä suosiosta, ja siihen on syynsä. Kokemusta on lähes mahdoton kuvailla, se on yksinkertaisesti koettava itse, jotta tietää mikä tämän Aasiasta meidänkin iloksi levinneen escape room pelin idea on.

Pelin kulku on ajatuksena yksinkertainen: jokaisessa huoneessa on oma teema ja tarina, ryhmä pelaajia menee huoneeseen, tarkoituksenaan ratkaista kaikki huoneessa olevat tehtävät. Ne voivat olla esimerkiksi avaimien löytämistä, lukkojen avaamista koodeilla, ja vihjeiden yhdistämistä oikealla tavalla kokonaisuudeksi. Kaikki huoneiden selvittämiseen tarvittavat “työkalut” (tieto, esineet, avaimet, koodit, jne.) löytyvät huoneiden sisältä.

Pelin kesto on 60 minuuttia, ja kokonaisuutena yhteen peliin kannattaa varata noin 1,5 tuntia, sisältäen kaiken mitä tapahtuu siitä hetkestä kun pelaajat saapuvat paikalle, siihen kun lähdetään pois. Jos käy niin, että ryhmä ei pääse huoneesta pakoon, mutta ryhmä haluaa silti tietää kuinka peli loppuu – kerromme kyllä.

MITEN MEILLÄ?

Kokemuksemme mukaan useissa pakopelihuoneissa on kameravalvonta ja mikrofonit. Meillä valvontajärjestelmää ei ole, joten pelaajien ei tarvitse kokea “isoveli valvoo” -tunnetta. Mielestämme pelikokemus on mukavampi, kun kukaan ei seuraa pelin etenemistä ruudulta tai kuuntele, mitä huoneessa puhutaan. Lisäksi pelaajat saavat itse valita, missä vaiheessa ja miten usein käyttävät suljetuissa kuorissa olevia vihjeitä — jos käyttävät. Hätätilanteessa huoneista pääsee aina itse ulos.

Huoneitamme uusitaan säännöllisen epäsäännöllisesti. Pakopeli FindOutilla on yhteensä kymmenen huonetta: kolme Seinäjoella, kolme Ilmajoella ja neljä uutta huonetta Vaasassa! Tarjoamme mahdollisimman paljon uutta koettavaa huoneitamme jo pelanneille asiakkaille, mutta silti pidämme pelit myös ensikertalaisille sopivina. Vaikeusastetta pystyy itse säätelemään vihjekuorien avulla.

Kannattaa kysyä tarjousta erilaisista paketeista!

Työntekijämme

Topi

Partasankari

Lea

Suunnittelija

Anniina

Himoshoppaaja

Maria-Sofia

Marsalkka

Hanna

Toimistokorpraali

Toimistokorpraali x 2

Anu

Perustaja

Jari

Projektipäällikkö & Raksamies

Henri

Pelinjohtaja

Jaana

Emäntä