Pakohuoneet Yli-Lauroselassa (suljettu)

TERVETULOA PELAAMAAN
Aikakiipeliä, Kosiokamaria
TAI Perintöullakkoa!

Vanha munalukon avain

FindOut Yli-Laurosela Aikakiipeli

Aikakiipeli

Yli-Lauroselassa on perinteisesti eletty niin sanotussa meijeriajassa, eli kelloa on pidetty tuntia edellä, että saadaan varmasti kaikki työt tehtyä ajoissa. Tutkitte tuvan hienoa könninkelloa, kun joudutte yllättäen jumiin siihen väärään tuntiin, joka kellossa perinteen mukaan lyö. Olette nyt Könnin mestaripirujen kiipelissä, eivätkä he aio päästää teitä helpolla. Osaatteko olla taidokkaita seppiä nokkelampia ja selvittää tienne ulos ennen kuin tunti on kulunut, vai jäättekö ikuisiksi ajoiksi jumiin heidän tilalleen ajattomaan aikaan?

Suositus: 2-4 henkilöä

Varaa peli

Vanha herätyskello

60 MINUUTTIA
AIKAA

Kosiokamari

Ystävänne Saimi Yli-Laurosela on naimaikäinen nuori nainen, jolle on kaavailtu järkiavioliittoa naapurin tulevan isännän kanssa lapsuudesta saakka. Olette eilen olleet salaa nurkkatansseissa, ja kuulitte siellä tärkeitä terveisiä ystävällenne merkitykselliseltä henkilöltä! Susanna-äiti haistaa aikeenne, eikä aio antaa teidän pilata tyttärensä hyviä naimakauppoja jonkun ihastuksen takia, ja lukitsee teidät Saimin kamariin. Löydättekö piilossa olevan vara-avaimen ja ehdittekö ajoissa kertomaan rakkaat terveiset ystävällenne, ennen kuin hän tekee elämänsä päätöksen?

Suositus: 2-4 henkilöä

Varaa peli

FindOut Yli-Laurosela Kosiokamari

Rattaat

TIIMI, YHTEISTYÖ,
KOMMUNIKOINTI

FindOut Yli-Laurosela Perintöullakko

Perintöullakko

Vuonna 1971 Yli-Lauroselan perikunta kokoontui päättämään perintötilan kohtalosta. Osa paikallaolijoista halusi säilyttää tilan tuleville polville museona, kun taas toiset halusivat panna rahoiksi myymällä sen pohatalle joka rakentaisi paikalle kerrostaloja. Te kuulutte siihen ryhmään joka haluaisi tehdä tilasta museon, mutta ollessanne ullakolla käymässä läpi perintöesineistöä, toisen vaihtoehdon kannattajat lukitsivat teidät sinne juonitellakseen kokouksessa. Perikunnan äänestys on tunnin päästä, ja pohatan puskutraktorit odottavat jo pihan laidalla!

Suositus: 2-4 henkilöä

Varaa peli

Vanha munalukko

ETKÖ LÖYTÄNYT ETSIMÄÄSI?
TUTUSTU MYÖS
Seinäjoen JA Vaasan HUONEISIIN!

FindOut Yli-Laurosela ikoni

FindOut Ilmajoki

Tervetuloa mukaan Pohjanmaan ensimmäiseen Room Escape -peliin! Unohda muu maailma ja taistele tiesi ulos!

FindOut Ilmajoki sijaitsee keskustan alueella Yli-Lauroselan talomuseossa, 16 km Seinäjoelta, 43 km Kauhajoelta ja 70 km Vaasasta. Yli-Laurosela on paikkana tunnelmallinen ja erikoinen pakopelille, eikä vastaavaa löydy koko Suomesta. Lue lisää talomuseon tunnelmista ja historiasta alta löytyvästä Facebook-postauksesta!

Etsitkö muuta nähtävää ja koettavaa Ilmajoella? Suuntaa Visit Ilmajoen verkkosivuille tutustuaksesi Ilmajokeen ja sen tarjoamiin elämyksiin!

Tarkemmat yhteys- ja osoitetiedot löydät täältä

Ote Yli-Lauroselan talomuseon Facebook-sivuilta:

Sattuipa jo aikapäiviä sitten niin, että muuan veljesseitsikko päätti Kihniön kupeesta tulla etsiskelemään tuvalleen paikkaa Ilmajoelta, jonne jokainen veli halusi oman torppansa rakentaa. Yksi veljespojista oli nimeltään Lauri ja hänen maansa ja asuinrakennuksensa nimettiin hänen mukaansa Lauroselaksi. Huhujen mukaan Yli-Lauroselaksi tila nimettiin vasta paljon, jopa satoja vuosia myöhemmin, kun haluttiin erottaa silloinen kantatila naapurissa sijaitsevasta Ala-Lauroselan tilasta. Termi vakiintuikin käyttöön ajansaatossa, jopa niin että sinä ja minäkin vielä puhuttelemme taloa Yli-Lauroselan tupana!

Lisää mielenkiintoisia kertomuksia ja muuta infoa Yli-Lauroselan talomuseon verkkosivuilta sekä Facebook-sivuilta!

FindOut Ilmajoen sijainti kartalla:

Yhteystiedot:

Puh. +358 41 31 40 741

FindOut Seinäjoki:
Kauppakatu 25
60100 Seinäjoki

seinajoentyypit@findout.fi

Löydät meidät myös somesta: