Yli-Laurosela | Varattavissa nyt!

TERVETULOA PELAAMAAN
Aikakiipeliä, Kosiokamaria
TAI Perintöullakkoa!

Vanha munalukon avain

FindOut Yli-Laurosela Aikakiipeli

Aikakiipeli

Yli-Lauroselassa on perinteisesti eletty niin sanotussa meijeriajassa, eli kelloa on pidetty tuntia edellä, että saadaan varmasti kaikki työt tehtyä ajoissa. Tutkitte tuvan hienoa könninkelloa, kun joudutte yllättäen jumiin siihen väärään tuntiin, joka kellossa perinteen mukaan lyö. Olette nyt Könnin mestaripirujen kiipelissä, eivätkä he aio päästää teitä helpolla. Osaatteko olla taidokkaita seppiä nokkelampia ja selvittää tienne ulos ennen kuin tunti on kulunut, vai jäättekö ikuisiksi ajoiksi jumiin heidän tilalleen ajattomaan aikaan?

84€   Suositus: 2-4 henkilöä

Varaa peli

Vanha herätyskello

60 MINUUTTIA
AIKAA

Kosiokamari

Ystävänne Saimi Yli-Laurosela on naimaikäinen nuori nainen, jolle on kaavailtu järkiavioliittoa naapurin tulevan isännän kanssa lapsuudesta saakka. Olette eilen olleet salaa nurkkatansseissa, ja kuulitte siellä tärkeitä terveisiä ystävällenne merkitykselliseltä henkilöltä! Susanna-äiti haistaa aikeenne, eikä aio antaa teidän pilata tyttärensä hyviä naimakauppoja jonkun ihastuksen takia, ja lukitsee teidät Saimin kamariin. Löydättekö piilossa olevan vara-avaimen ja ehdittekö ajoissa kertomaan rakkaat terveiset ystävällenne, ennen kuin hän tekee elämänsä päätöksen?

84€   Suositus: 2-4 henkilöä

Varaa peli

FindOut Yli-Laurosela Kosiokamari

Rattaat

TIIMI, YHTEISTYÖ,
KOMMUNIKOINTI

FindOut Yli-Laurosela Perintöullakko

Perintöullakko

Vuonna 1971 Yli-Lauroselan perikunta kokoontui päättämään perintötilan kohtalosta. Osa paikallaolijoista halusi säilyttää tilan tuleville polville museona, kun taas toiset halusivat panna rahoiksi myymällä sen pohatalle joka rakentaisi paikalle kerrostaloja. Te kuulutte siihen ryhmään joka haluaisi tehdä tilasta museon, mutta ollessanne ullakolla käymässä läpi perintöesineistöä, toisen vaihtoehdon kannattajat lukitsivat teidät sinne juonitellakseen kokouksessa. Perikunnan äänestys on tunnin päästä, ja pohatan puskutraktorit odottavat jo pihan laidalla!

84€   Suositus: 2-4 henkilöä

Varaa peli

Vanha munalukko

ETKÖ LÖYTÄNYT ETSIMÄÄSI?
TUTUSTU MYÖS
Seinäjoen HUONEISIIN!

FindOut Yli-Laurosela ikoni

FindOut Yli-Laurosela

Tervetuloa mukaan Pohjanmaan ensimmäiseen Room Escape -peliin! Unohda muu maailma ja taistele tiesi ulos!

FindOut Yli-Laurosela sijaitsee Ilmajoen keskustan alueella Yli-Lauroselan talomuseon yhteydessä, 16 km Seinäjoelta, 43 km Kauhajoelta ja 70 km Vaasasta. Yli-Laurosela on paikkana tunnelmallinen ja erikoinen pakopelille, eikä vastaavaa löydy koko Suomesta. Lue lisää talomuseon tunnelmista ja historiasta alta löytyvästä Facebook-postauksesta!

Etsitkö muuta nähtävää ja koettavaa Ilmajoella? Suuntaa Visit Ilmajoen verkkosivuille tutustuaksesi Ilmajokeen ja sen tarjoamiin elämyksiin!

Tarkemmat yhteys- ja osoitetiedot löydät täältä

Ote Yli-Lauroselan talomuseon Facebook-sivuilta:

Sattuipa jo aikapäiviä sitten niin, että muuan veljesseitsikko päätti Kihniön kupeesta tulla etsiskelemään tuvalleen paikkaa Ilmajoelta, jonne jokainen veli halusi oman torppansa rakentaa. Yksi veljespojista oli nimeltään Lauri ja hänen maansa ja asuinrakennuksensa nimettiin hänen mukaansa Lauroselaksi. Huhujen mukaan Yli-Lauroselaksi tila nimettiin vasta paljon, jopa satoja vuosia myöhemmin, kun haluttiin erottaa silloinen kantatila naapurissa sijaitsevasta Ala-Lauroselan tilasta. Termi vakiintuikin käyttöön ajansaatossa, jopa niin että sinä ja minäkin vielä puhuttelemme taloa Yli-Lauroselan tupana!

Mutta kuka minä olen ja miksi tiedän näistä asioista niin paljon? Seuraa sivua ja ehkä henkilöllisyyteni paljastuu! Tulen kertomaan täällä Yli-Lauroselan kiehtovia tarinoita ja tiedottamaan kesän mielenkiintoisimmista tapahtumista museoalueella, jona Yli-Laurosela nykyiseltään tunnetaan! Kannattaa pysyä kuulolla!

Yli-Lauroselaan on mahtunut aina melua ja melskettä sekä vilinää ja vilskettä, sillä aikojen saatossa tilaa on asuttanut monet eri kasvot! Tupaan on mahtunut myös lukuisia renkejä sekä piikoja satojen vuosien aikana. Eikä ihme, sillä Yli-Laurosela oli eräs Ilmajoen suurimmista taloista jo 1700-luvulta lähtien!

Myös minun sukuni on sukupolvesta toiseen asustanut Yli-Lauroselan välittömässä läheisyydessä, joten voisin kutsua suhdettani tuvan asukkaisiin varsin läheiseksi! Jopa nimeni olen saanut tilan viimeisimmän emännän, Eliinan mukaan, mutta teille olen Ellu vaan! Mutta se minusta ja Yli-Lauroseloista tällä kertaa!

Kannattaa seurata Yli-Lauroselan sivuja jatkossakin, sillä kesää kohti kun mennään, saatte kuulla tarinointini lisäksi tärkeitä ja kiinnostavia uutisia museoaluetta koskien!
Pysythän matkassamme!


Lisää mielenkiintoisia kertomuksia ja muuta infoa Yli-Lauroselan talomuseon verkkosivuilta sekä Facebook-sivuilta!

FindOut Yli-Lauroselan sijainti kartalla:

Työntekijämme

Topi

Partasankari

Lea

Suunnittelija

Anniina

Himoshoppaaja

Maria-Sofia

Marsalkka

Hanna

Toimistokorpraali

Toimistokorpraali x 2

Anu

Perustaja

Jari

Projektipäällikkö & Raksamies

Henri

Pelinjohtaja

Jaana

Emäntä